Προϊόντα: Ποιοτικά και οικονομικά

Λέβητες ξύλου

 

Οι λέβητες ξύλου – Pellets της Mavil είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την καύση προϊόντων βιομάζας. Χάρη στην υψηλή τους απόδοση και στις ανώτερες προδιαγραφές τους, παρέχουν άνετη θέρμανση και ευκολία στη χρήση.

Πλήρως Αυτοματοποιημένη Λειτουργία: Ο υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικός πίνακας ελένχου αναλαμβάνει την λειτουργία του λέβητα, από το αυτόματο άναμα έως τον υπολογισμό της κατάλληλης ποσότητας pellets. Με τους ειδικά σχεδιασμένους φλογαυλούς και το θάλαμο καύσης τριών διαδρομών, ο λέβητας pellets – ξύλου επιτυγχάνει την επιθυμητή θερμοκρασία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμα, με τον έλεγχο της ποσότητας του αέρα καύσης ο λέβητας διατηρεί σταθερή την επιθυμητή θερμοκρασία στο θάλαμο, συνεπώς η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται στο ελάχιστο.

Εύκολη Χρήση: Η σχεδίαση του λέβητα διευκολύνει τη διαδικασία της εισαγωγής καύσιμης ύλης καθώς και τον εύκολο καθαρισμό του. Παράλληλα, στην περίπτωση του Λέβητα Pellets της Mavil, η ενσωματωμένη δεξαμενή καύσιμης ύλης αυτονομεί τη λειτουργία του. Το καύσιμο που δέχεται μπορεί να ποικίλει από πέλλετς και ξύλο, μέχρι καλαμπόκι, πυρήνες, αμύγδαλα, φλούδες και άλλα.

Απομακρυσμένος Έλεγχος: Η επιθυμητή θερμοκρασία στους χώρους της κατοικίας ελέγχεται από τον συμβατικό θερμοστάτη χώρου ο οποίος είναι τοποθετημένος στο εσωτερικό της κατοικίας. Μάλιστα στην περίπτωση χρήσης πέλλετς ο θερμοστάτης χώρου δίνει την εντολή και για το άναμα του λέβητα, λειτουργώντας ως ένας κανονικός λέβητας πετρελαίου.

Παράλληλη Λειτουργία με λέβητα πετρελαίου:
Σε ένα υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης, ο λέβητας στερεών καυσίμων μπορεί να αντικαταστήσει ένα συμβατικό λέβητα πετρελαίου, είτε να συνδεθεί παράλληλα με αυτόν.

 

 

 

 

 

 

kiturami λεβητες

Ο λέβητας ξύλου KF είναι η εναλλακτική λύση που προσφέρει απόλυτη θέρμανση και πολύ ζεστό νερό λεβητας ξυλου kituramiχρήσης  με μεγάλη οικονομία.
Πρόκειται για λέβητα τριών διαδρομών καυσαερίων που επιτυγχάνει μεγάλη απόδοση με μικρό κόστος, καθώς με ελάχιστες τροφοδοσίες ξύλου καλύπτει τις ανάγκες μιας κατοικίας, για θέρμανση και ζεστό νερό ολόκληρο το 24ωρο (567 έως 1350 λίτρα την ώρα με Δ.Τ 30°C).
Λόγω των τριών διαδρομών ο λέβητας εκμεταλλεύεται πλήρως την καύση του ξύλου και τη θερμοκρασία των καυσαερίων. Η ένταση της καύσης αυξομειώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της θέρμανσης ή του ζεστού νερού που καταναλώνουμε, πετυχαίνοντας άμεση θέρμανση και μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση του ξύλου.
Οι λέβητες KF της KITURAMI  είναι απολύτως ασφαλείς καθώς διαθέτουν ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας και έλεγχου το όποιο εντοπίζει και αναγνωρίζει κάθε πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί, ενώ παρέχει:

  • Αντιπαγωτική προστασία (λειτουργεί ακόμα και αν ο λέβητας είναι απενεργοποιημένος).
  • Προστασία από την έλλειψη νερού στο λέβητα.
  • Προστασία από υπερθέρμανση του νερού.


Για μέγιστη ασφάλεια  της υδραυλικής εγκατάστασης και των λεβήτων ξύλου η τοποθέτησή τους προτείνεται να γίνεται με ανοιχτό δοχείο διαστολής.
Όλοι οι λέβητες ξύλου συνοδεύονται από πίνακα ελέγχου ο οποίος τοποθετείται στο εσωτερικό χώρο της κατοικίας, από τον οποίο μπορείτε να:

  • Ελέγχετε την λειτουργία του συστήματος.
  • Επιλέγετε θέρμανση ή ζεστό νερό.
  • Επιλέγετε την επιθυμητή θερμοκρασία στο νερό του λέβητα.

 

atmos

Λέβητες πυρόλυσης DC ATMOS

ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΥΡΟΛΥΣΗΣ ΞΥΛΟΥ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΒΡΟΓΧΟ ΨΥΞΗΣ

Πυρόλυση:

Η ταχεία πυρόλυση της βιομάζας (biomass fast pyrolysis) είναι μια διεργασία κατά την οποία η πρώτη ύλη θερμαίνεται ταχύτατα σε θερμοκρασίες 450-500 °C, σε συνθήκες έλλειψης αέρα (οπότε και οξυγόνου). Σε αυτές τις συνθήκες παράγονται, ατμοί οργανικών ενώσεων, μη συμπυκνώσιμα αέρια και ρευστή πίσσα. Οι ατμοί των οργανικών ενώσεων στη συνέχεια συμπυκνώνονται, παράγοντας το έλαιο πυρόλυσης (pyrolysis oil) ή βιοέλαιο (bio-oil). Στις συνήθεις περιπτώσεις, περίπου 50-75% κατά βάρος της τροφοδοτούμενης βιομάζας μετατρέπεται σε έλαιο πυρόλυσης.

Το τεράστιο πλεονέκτημα της διεργασίας είναι ότι μετατρέπει οποιαδήποτε προβληματική στη διαχείριση βιομάζα, διαφορετικής προέλευσης, σε ένα καθαρό και ομοιογενές υγρό καύσιμο. Το έλαιο πυρόλυσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, καυσίμων ή χημικών προϊόντων. Η ενεργειακή πυκνότητα του ελαίου (δηλαδή η ενέργεια  που αποδίδει ανά μονάδα όγκου του) είναι έως 5 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της αρχικής βιομάζας, γεγονός που προσφέρει ουσιαστικά διαχειριστικά πλεονεκτήματα. Επιπρόσθετο πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα χρήσης του ελαίου σε υψηλότερης απόδοσης στροβίλους παραγωγής ενέργειας. Τέλος, η δυνατότητα μεταφοράς του καυσίμου από το σημείο παραγωγής του σε διαφορετική σημείο παραγωγής ενέργειας παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στο σύστημα διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνοντας αποφασιστικά τις απώλειες του δικτύου.

Μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ειδών βιομάζας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διεργασία. Για την επιτυχημένη μετατροπή της βιομάζας είναι απαραίτητη η προεπεξεργασία της: τεμαχισμός της σε ομοιόμορφα μικρά κομμάτια (μικρότερα από 10 mm) και ξήρανση της ώστε η υγρασία της να είναι μικρότερη από 10%. Με ορθό ενεργειακό σχεδιασμό της μονάδας πυρόλυσης, η απαιτούμενη θερμότητα για την ξήρανση της βιομάζας μπορεί να προέλθει από την ίδια την μονάδα, μειώνοντας έτσι τα λειτουργικά της κόστη και ενισχύοντας το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Τα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν την τεχνολογία ταχείας πυρόλυσης της βιομάζας έχουν οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των ερευνητικών προσπαθειών στο αντικείμενο. Ως επιστέγασμα των προσπαθειών αυτών, έρχεται η εμφάνιση των πρώτων μονάδων πυρόλυσης της βιομάζας σε εμπορική, πλέον, κλίμακα. Στην Αλμπέρτα του Καναδά, για παράδειγμα, βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού και της αδειοδότησης η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ενέργειας από πυρόλυση βιομάζας. Η συγκεκριμένη μονάδα θα επεξεργάζεται 400 τόνους βιομάζας ημερησίως (κυρίως πριονίδι και chips ξύλου) ενώ αναμένεται ότι θα παράγει αρκετή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ετήσιες ανάγκες 3.800 κατοικιών.atmos ξυλολεβητες

 

Λέβητας πυρόλυσης ξύλου , με ενσωματωμένο βρόγχο ψύξης.

- Εναλλακτική λύση για να κάψει τα μεγάλα κομμάτια του ξύλου.
- Πρωτογενής και δευτερογενής αέρας είναι επίσης προθερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία - μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
- Εύκολη συντήρηση και καθαρισμός.
- Κεραμικά χώρο καύσης - υψηλή αποτελεσματικότητα.
- Μεγάλο δοχείο καύσιμου.
- Μεγάλο χώρο για τέφρα (κατά την καύση ξύλου θα πρέπει να καθαριστεί μια φορά την εβδομάδα).
- Λέβητα χωρίς πλάκα σωλήνα - ευκολότερο καθάρισμα.
- Μικρό μέγεθος και χαμηλό βάρος.
- Υψηλή ποιότητα.


Περιβάλλον

Αντίστροφη καύση και ένας κεραμικός θάλαμος καύσης επιτρέπει τέλεια καύση, με την ελάχιστη ρυπογόνες εκπομπές. Οι λέβητες συμμορφωνονται με φιλικές προς το περιβάλλον προδιαγραφές των προϊόντων σύμφωνα με την κατευθυντήρια γραμμή αριθ. 13/2002 του τσεχικού υπουργείου Περιβάλλοντος. Επιπλέον, σέβονται το Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 303-5 και όλοι το ποσοστό λεβήτων στην κλάση 3.


Πιστοποίηση

Όλες οι λέβητες Atmos έχουν πιστοποιηθεί σε εργαστήρια δοκιμών για τις επιμέρους χώρες προορισμού: κρατικό Εργαστήριο Δοκιμών Brno, TÜV Μόναχο - Γερμανία, Λιθουανία, Ουκρανία, Σουηδία, Πολωνία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα - ΕΝ 303-5. Προστατεύονται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.


saturn

Ο λέβητας στερεών καυσίμων της Saturn, Caltherm, είναι ένας χαλύβδινος λέβητας κατασκευασμένος με την αρχή της οριζόντιας κυκλοφορίας αερίων καύσης τριών οδών. Ο θάλαμος καύσης του λέβητα, λόγω του μεγάλου όγκου του και της σωστής του διαμόρφωσης, είναι ικανός να διατηρεί μεγάλη ποσότητα καυσίμου και να επιτυγχάνει υψηλή απόδοση. Επιπρόσθετα επειδή η κάτω σχάρα του λέβητα είναι υδρόψυκτη ο λέβητας είναι ικανός να διατηρεί επαρκείς θερμοκρασίες νερών προσαγωγής στο κύκλωμα της θέρμανσης μέχρι να καταναλωθούν όλα τα καύσιμα στο θάλαμο καύσης. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του λέβητα Saturn είναι ο έλεγχος της έντασης της καύσης όχι με μηχανικό (θερμοστατική βαλβίδα – μηχανικό τάμπερ) τρόπο αλλά με τον έλεγχο των στροφών ενός inverter type ανεμιστήρα. Ο έλεγχος της καύσης με την ρύθμιση των στροφών του ανεμιστήρα οδηγεί σε μεγαλύτερη οικονομία, υψηλότερο βαθμό απόδοσης (82 %) αλλά και σε μεγαλύτερη αυτονομία (4 με 5 ώρες λειτουργίας σε πλήρες φορτίο με ένα ανεφοδιασμό). Η φόρτωση των ξύλων γίνεται από ξεχωριστή πόρτα στο πάνω μέρος του λέβητα η οποία είναι κατάλληλα σχεδιασμένη, επιτρέποντας τον ανεφοδιασμό με ξύλα μεγάλου όγκου ενώ η απαγωγή της τέφρας γίνεται από το κάτω μέρος του λέβητα όπου και συλλέγεται σε ειδική ανοξείδωτη τεφροδόχο.
Η λειτουργία του λέβητα ελέγχεται από ένα ηλεκτρονικό πίνακα ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις ακόλουθες λειτουργίες:λεβητας ξύλου saturn
• Επιτήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας του λέβητα.
• Έλεγχος του κυκλοφορητή του κυκλώματος θέρμανσης.
• Έλεγχος της καύσης με την αυξομείωση των στροφών του ανεμιστήρα σε 6 διακριτές βαθμίδες.
• Τέλος στα καινούρια μοντέλα θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με θερμοστάτη χώρου για την καλύτερη επιτήρηση της θερμοκρασίας χώρου και την μεγαλύτερη οικονομία.
Ο λέβητας Caltherm της Saturn μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα εξαναγκασμένης ροής λόγω των μεγάλων διόδων νερού εντός του λέβητα. Ο κυκλοφορητής του συστήματος ελέγχεται απευθείας από τον λέβητα ενώ κατά την λειτουργία του ή την παύση του εμφανίζεται αντίστοιχη ένδειξη στον πίνακα ελέγχου.
Ο κυκλοφορητής ξεκινάει αυτόματα όταν η θερμοκρασία του νερού του λέβητα υπερβεί τους 50 βαθμούς Κελσίου ενώ αντίστοιχα κλείνει όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 50 βαθμούς Κελσίου. Αυτό γίνεται για την αποφυγή σχηματισμού συμπυκνωμάτων στον καπναγωγό της εγκατάστασης αλλά και για την καλύτερη αξιοποίηση του ζεστού νερού της θέρμανσης.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα του ξυλολέβητα της Saturn, Caltherm, είναι η δυνατότητα υδραυλικής σύνδεσής του τόσο σε κύκλωμα ανοιχτού όσο και σε κλειστού τύπου. Για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος κλειστού τύπου προσφέρεται σύστημα προστασίας που απαρτίζεται από έναν χάλκινο εναλλάκτη και μια θερμοστατική βαλβίδα. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης ο εναλλάκτης διαρρέεται από κρύο νερό δικτύου ύδρευσης ψύχοντας δραστικά τον λέβητα που στην συνέχεια οδηγείται στην αποχέτευση.
Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο ξυλολέβητας διατίθεται σε 5 μοντέλα, και η ισχύς του ξεκινάει από 25.000 kcal και φτάνει έως και 70.000 kcal.


 

ferroli λέβητας ξύλου ferroli

Η σειρά μαντεμένιων ξυλολεβήτων SFL προσφέρει την ιδανική λύση για οικιακή χρήση. Κύρια χαρακτηριστικά τους είναι ο υψηλός βαθμός απόδοσης, η αξιοπιστία τους και η εύκολη χρήση τους. Πρόκειται για μια σειρά λεβήτων για καύση στερεών καυσίμων με δυνατότητα καύσης pellet, coke, ξύλου ή πετρελαίου με τη προσθήκη του αντίστοιχου κιτ. Το σώμα των λεβήτων είναι μαντεμένιο και αποτελείται από στοιχεία (φέτες). Ο θάλαμος καύσης είναι ειδικά σχεδιασμένος για την υποδοχή και κομματιών ξύλου μεγάλων διαστάσεων και η πλήρωσή του γίνεται από την πόρτα που βρίσκεται στην πρόσοψη.